fbpx

Какво става, ако сме в ситуация на свъхстрес?

КАКВО СТАВА, АКО СМЕ В ЗАТВОРЕНА СРЕДА ОТ КОЯТО НЕ МОЖЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ И…ОТ КОЯТО ДОЛАВЯМЕ ВЪЛНИ НА ОТХВЪРЛЯНЕ ?!

КАКВО СТАВА, АКО СМЕ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД НАРАНЕНИ РОДИТЕЛИ, КОИТО НИ УНИЖАВАТ, ПОТИСКАТ ИЛИ УДРЯТ..??!

КАКВО ДА НАПРАВИМ, АКО ИМАМЕ ВЗИСКАТЕЛЕН И ВЛАСТЕН ШЕФ, КОГОТО СЕ НАЛАГА ДА ПОНАСЯМЕ ВСЯКА СУТРИН, ЗАЩОТО…ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЗАПЛАТА, ЗА ДА ЖИВЕЕМ?!

Ако не можем нито да избягаме, нито да нападаме ще се окажем в състояние на „потиснато действие”, т.е. естественото спадане на напрежението не може да се извърши. Тогава се раждат ЕМОЦИИ, КОИТО ОСТАВАТ ЗАТВОРЕНИ В НАС!  Тези емоции ще предизвикат  образуването на телесни възли около ставите, органите или която и да е друга част от тялото. Биологическата роля на тази броня се състои  в това, че тя ни помага да забравим напрежението и да  продължим да функционираме. Когато тялото изживява стрес поради усещане за омраза или отхвърляне този стрес прониква със скоростта на светлината през съединително-тъканната ципа, наречена фасция, която  обвива всеки мускул и обхваща целия ни организъм като паяжина. Така тялото се мобилизира, за да се защити. Ако е  възможно напрежението да спадне в бягство или атака, фасцията се отпуска и емоцията изчезва. Но ако човек е в невъзможност да елиминира стреса,  емоциите запечатват в тялото нервното напрежение. Бронята се образува,  за да защити личността от потенциалните разстройства,   свързани с преживявания като страх, отхвърляне, злоупотреба, несправедливост, унижение, изоставяне или предателство. Тя обвива вътрешния смут и го затваря в телесната си крепост. Този краен гърч пречи на тялото да се отпусне истински, да се отдаде на любовта, на  сексуалната енергия, на радостта и спонтаността на съществуването. Той намира израз в  почти смъртоносни пътно-транспортни  произшествия, в неизлечими или хронични заболявания, които постепенно ви убиват, както и в самонаранявания, в поемане на  свръх доза,  сърдечни кризи и неуспели опити за самоубийства. Когато бронята е  прекалено дебела, човек изгубва всякакъв вкус към живота.

От страх от силните емоции, които  предусеща  индивида не смее да  поеме по  пътя на своята чувствителност. От страх от най-лошото, той се лишава от  най-доброто.  Така той изгубва връзката със своята универсална реалност, която е доверчива и по природа съзидателна.  Ефекта от свиването създава  психологическата страна на понятието личност.

Ошо – за тялото
“Тялото може да бъде използвано като механизъм. Тялото ви говори много неща, но вие не ги чувате, защото нямате връзка. Така, че опитайте се да сте по-чувствителни за тялото си. Вслушайте се; то казва много неща, но вие сте толкова много в главата, че никога не го чувате.
Когато имате конфликт между ума и тялото, почти винаги тялото е право, защото тялото е от природата, а умът от обществото. Тялото е свързано със цялата природа, а умът ви — с конкретното ви общество, епоха и време. Тялото има дълбоки корени в съществуването, а умът стои на повърхността. Но вие винаги слушате ума, а никога тялото. Заради този силен навик, сте изгубили връзка.”

 

Love & Shakti център предлага Emotional healing sessions – индивидуални емоционални сесии за опознаване на собственото ни същество и преживяване на най-дълбоката ни същност…нашата енергия, която е заключена в психо-емоционални модели на поведение!! Те ни предпазват…но и ни убиват, защото пречат да живеем  пълния си потенциал!!!

За повече информация и записване:
Любов 
Shakti – тел. 0897 40 16 20       тел. 0878 77 60 76

Следвайте ни и тук:  Facebook Google+


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/selftran/public_html/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94