fbpx

Защо родителите са така жестоки към децата си?

Защо родителите са така жестоки към децата си? Как да се избегнат повторения на едни и същи грешки?!

Родителите са жестоки към своите деца, защото са инвестирали в тях! Родителите имат свои собствени амбиции и мечти, които биха искали да осъществят чрез децата си – ето затова са жестоки. Те искат да използват своите деца. В този момент, когато искате да използвате някого, вие не може да не сте жесток. В самата идея да се използва някой като средство има жестокост и насилие. Никога не използвайте друг човек като средство, защото всеки човек е ценен сам по себе си.

Родителите са жестоки, защото имат идеали. Те искат децата им да бъдат такива и такива. Те искат децата им да бъдат богати, знаменити, уважавани. Те искат децата им да осъществят техните мечти. Да бъдат тяхното продължение.

Бащата иска да е богат, но не е успял, а сега усеща че живота му е към края си. Той е разочарован. Още не е достигнал целите си. Това е несправедливо. Затова той иска сина му да продължи неговото дело: “Имам такива желания към теб. Ако ги изпълниш, ще бъда щастлив. Ако ги изпълниш, то ти си заплатил дълга към баща си. Но ако не ги изпълниш – ще ме предадеш.”

Ето от къде идва жестокостта. Бащата форсира детето си за неговите лични желания. Той забравя че детето има свой живот, своя индивидуалност, свой път на развитие. Но бащата налага своите идеи. Той мисли, че обича. Но обича собствените си амбиции. Обича сина си дотолкова, до колкото той се явява инструмент или средство. Ето какво е жестокост.

Питаш ме: “ЗАЩО родителите са така ЖЕСТОКИ към децата си?” Те нищо не могат да направят, защото имат идеи, амбиции, желания, които ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ !!!…. А искат да се изпълнят, за да продължат себе си чрез детето си. Така ПОДРЯЗВАТ, СЛОМЯВАТ И ДЕФОРМИРАТ своите деца !!!

АКО ВИЕ НАИСТИНА ОБИЧАТЕ ДЕТЕТО СИ, НЕ МУ НАСАЖДАЙТЕ СВОИТЕ ИДЕИ !!!…. ЧИСТАТА ЛЮБОВ НЕ ДАВА ИДЕИ, НЕ ПРОПОВЯДВА ИДЕОЛОГИИ !!! ЧИСТАТА ЛЮБОВ УВАЖАВА,  ДЪЛБОКО УВАЖАВА !!! НЕ ЗАСТАВАЙТЕ НА ПЪТЯ НА ДЕТЕТО !!! Не му казвайте: “Това е неправилно, ти нищо не разбираш, нямаш никакъв житейски опит. Аз знам какво значи пари. Художник (музикант, поет) къща не храни. Най-добре стани политик или лекар. ” НЕ СЕ МЕСЕТЕ АКО ГО ОБИЧАТЕ, ДАЙТЕ МУ СВОЯТА БЛАГОСЛОВИЯ !!! НЕКА ДА НАМЕРИ СВОЯТА ИСТИНА !!!!НЕКА БЪДЕ ТАКЪВ, КАКЪВТО ИСКА ДА БЪДЕ !!! …И …НЕ СЕ МЕСЕТЕ С ВАШИЯ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ !!! ВАШИЯ ОПИТ Е САМО ВАШ!!!… Това, че детето е дошло чрез вас, не значи че е ваше копие!!! То не трябва да ви ИМИТИРА !!! Нека си живее неговия живот. Вие само му помагайте.

Ти ме питаш: “Има ли смисъл да им се държи сметка?” Не, аз не мисля че има някакъв смисъл да заставиш родителите да носят отговорност. Те самите са страдали от своите родители. Нужно е разбиране.

И ме питаш: “Как да се избегнат повторения на едни и същи грешки?” Просто се опитайте да разберете тези грешки. Ако намерите причината за тях, няма да ги допускате отново. Разбирането на истината трансформира. Разбирането на истината освобождава. Вижте какво искат от вас вашите родители. Техните намерения несъмнено са добри, но недостатъчно осъзнати. Те биха искали да сте щастливи, но вероятно не са осъзнавали какво е истинското щастие. Те са имали добри намерения – не им се сърдете. Правили са всичко за вас.

ОШО

Love&Shakti център предлага индивидуални консултации за деца и техните родители, “проблемът” на детето обикновено е вътрешен “проблем”  и на родителя. КАК се получава, че желаейки да дадем най-доброто на детето си…ние го правим плахо, свито, агресивно, досадно – неща, които не бихме искали? Как не успяваме да подкрепим неговите желания, защото НИЕ  знаем повече? Искаме повече за децата си, това означава да се вглеждаме повече в себе си,  да даваме повече любов и внимание на себе си…за да можем да дадем същото на детето си.

За повече информация и записване:
Любов
Shakti – тел. 0897 40 16 20       тел. 0878 77 60 76


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/selftran/public_html/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94