fbpx

Очаквате ли нещо да се случи?

ИМАТЕ ЛИ НАВИК ДА „ЧАКАТЕ” ? КОЛКО ОТ ЖИВОТА СИ ПРЕКАРВАТЕ В …ЧАКАНЕ!?! Това, което наричам „чакане на дребно”, е чакането на опашка в пощата, в пътно задръстване, на летището или ДА ЧАКАШ нечие пристигане, ДА ЧАКАШ края на работния ден и т.н. ”ЧАКАНЕ НА ЕДРО” е очакването на следващата ваканция, на по-добра работа, децата да пораснат, да дойде истинската любов, успехът, парите, да станете значими или….просветлени! НЕРЯДКО ХОРАТА ПРЕКАРВАТ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ, ЧАКАЙКИ ДА….ЗАПОЧНАТ ДА ЖИВЕЯТ!

Чакането е състояние на ума. В основата си то означава, че искате бъдещето, а не искате настоящето. НЕ ИСКАТЕ ТОВА, КОЕТО ИМАТЕ, ИСКАТЕ НЕЩО, КОЕТО….НЯМАТЕ. С всяко чакане несъзнателно създавате вътрешен конфликт между вашето „тук и сега”, където не искате да бъдете, и проектираното бъдеще, където искате да бъдете. Това значително влошава качеството на живота ВИ, като ви кара да губите настоящето. Напр. много хора очакват благосъстояние….Това не може да се случи в бъдещето. Когато почитате, признавате и напълно приемате сегашната си действителност – КЪДЕ СТЕ, КОЙ СТЕ, КАКВО ВЪРШИТЕ ТОЧНО СЕГА – когато изцяло приемете това, което имате, вие сте благодарни за него, благодарни за това, което Е. Благодарност за настоящия момент и пълнота на живота сега – това е истинското благополучие. ТО НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ В БЪДЕЩЕТО. Ако сте недоволни от това, което имате или ядосани заради сегашен недоимък, това може да ви мотивира да забогатеете. Но дори наистина да направите милиони, ще продължавате да изпитвате вътрешна липса и дълбоко в себе си ще се чувствате неосъществени. Можете да изживявате нови и вълнуващи неща, които парите могат да купят, но…те ще идват и ще си отиват, и винаги ще ви оставят с усещане за празнота и нужда от….още!

ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ ЧАКАНЕТО КАТО СЪСТОЯНИЕ НА УМА! КОГАТО СЕ УЛОВИТЕ, ЧЕ СПИТЕ….В ОЧАКВАНЕ….ОТЪРСЕТЕ СЕ ОТ НЕГО!….ЕЛАТЕ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ! Ако присъствате, никога няма да имате нужда да чакате…каквото и да било….

В определен смисъл състоянието на присъствие може да се сравни с чакане. ТОВА Е КАЧЕСТВЕНО РАЗЛИЧЕН ВИД ЧАКАНЕ, КОЕТО ИЗИСКВА ВАШЕТО ПЪЛНО СЪЗНАНИЕ. В ТОВА СЪСТОЯНИЕ ЦЯЛОТО ВИ ВНИМАНИЕ Е В НАСТОЯЩЕТО. Не е останало внимание за мечтаене, мислене, спомняне, очакване….

„Екхарт Толе”


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/selftran/public_html/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94