fbpx

ОШО – Фази на връзките

Когато една връзка започва да се охлажда, това е момента за начало на истинска връзка. Но тогава връзката ще бъде проза, а не поезия. Тя ще бъде на земята, а не абстрактна и на небето.

Едно нещо е необходимо, да имате кураж да минете през този процес. Тъй както първата фаза си е отишла, втората също ще си отиде, запомнете това. Защото каквото и да се случва тук, е само преходна фаза…

Ако на двамата влюбени не им е позволено да се срещат, първата фаза никога няма да свърши. Така, че най-щастливите любовници се тези, на които по един или друг начин не им е позволено да се срещат!!!  Тяхната първа фаза продължава, защото няма как да се разбие живота-мечта, така те могат да продължават да си мечтаят. Един път срещнеш ли се с човека, тогава ти започваш да ходиш по земята.

Един ден или друг, вие ще трябва да се върнете на земята. Мечтите не могат да бъдат ваша храна; реална храна е необходима. Вторият етап също минава, но е много трудно да се мине през него. Лесно е да се мине през първият, защото не е необходимо търсене; не е предизвикателство. В действителност бихте искали да се придържате към него. Сега вторият ще си даде голямо предизвикателство. Ще ви отблъсне. Ще ви накара по всякакъв начин да се откажете от връзката, за да промените партньора и отново да изпаднете в сън.

Това е целият трик на ума. Но аз бих искал да се придържате към тези взаимоотношения.

Винаги помнете, че чрез болката се случва голямо пробуждане, а удоволствието е успокоително. Страданието помага повече, отколкото цялото щастие взето заедно.

Един единствен момент на страдание е по-ценен отколкото целия живот изпълнен с удоволствия, комфорт и удобства. Защо? Защото искате да се придържате към удоволствията. Със страданието вие сте изхвърлен.

….

Така, че лесния начин е да се измъкнете от връзката. Скоро ще започнете да мечтате за някой друг…

 

Следвайте ни и тук:  Facebook Google+