fbpx

Емоционално лечение – трансформация на емоциите

ВРЕМЕТО Е  “ ДИНАМИКАТА НА СЛУЧВАНЕТО” НА ВЪТРЕШНО НИВО. На енергийните нива  времето се явява реалност, “променяща се” в зависимост от усещанията. При различни обстоятелства времето се усеща по различен начин. Казвате, че времето “лети”, когато се забавлявате, и че е застинало, когато сте в приемната на зъболекаря или на опашка в супермаркета. На тези нива то съществува, но не е нещо, което съществува независимо от вашите усещания или извън тях. По своята същност времето е субективно. ТО Е НАЧИН ЗА МОДЕЛИРАНЕ НА ОПИТНОСТИТЕ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ГИ ОСМИСЛИТЕ.

Например: на гарата сте и очаквате пристигането на влака. Дотогава има още малко време, затова просто си седите, зяпате и незабелязано влизате в леко изменено състояние на съзнанието. Мислите си за някого, с когото сте говорили вчера. С лекота си припомняте разговора и ярко си спомняте как ви е повлиял. ПРЕЖИВЯВАТЕ ОТНОВО ОПРЕДЕЛЕНИ ЧАСТИ ОТ РАЗГОВОРА, КАТО ГИ ИЗТЕГЛЯТЕ ОТ МИНАЛОТО… В МОМЕНТА НА ВАШЕТО СЕГА. И ето какво реално се случва – вие пътувате в миналото и отново посещавате енергиите на онзи момент. Енергията на вашето Сега взаимодейства с енергията на Миналото, като е възможно да създаде промяна в усещанията ви за онзи момент и следователно, променя миналото.

ПОД ИЗМЕНЕНИЕ НА МИНАЛОТО НЯМАМЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ПРОМЕНЯТЕ НЯКАКВИ ФИЗИЧЕСКИ ФАКТИ…. А, ЧЕ ВНАСЯТЕ В ТЯХ ДРУГА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ ИЛИ ГЛЕДНА ТОЧКА. НО….ПРОМЕНЯЙКИ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЧУВСТВАТА НА КОНКРЕТНОТО МИНАЛО СЪБИТИЕ, ВИЕ ГО ПРОМЕНЯТЕ ПО ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН!

Помислете върху следващия пример. Разговаряли сте с някого, който искрено се е обидил от някаква ваша забележка, макар че не сте имали никакво намерение да го критикувате. Човекът, с когото сте разговаряли е започнал да ругае, а след това си е тръгнал. Сега, на свой ред, вие се чувствате обиден и едновременно с това неразбран, ядосан и шокиран. Когато се връщате у дома, в продължение на няколко часа се чувствате разстроен, но след това позволявате на всичко това да си отиде и вечерта спите добре. На сутринта, докато стоите на гарата и чакате влака, изведнъж си спомняте този конкретен разговор, в който всичко тръгна в грешна посока. Сега го разглеждате от друга гледна точка и изведнъж осъзнавате, защо човекът така се е обидил на вашата забележка. Сега можете да погледнете неговата емоционална реакция в абсолютно друга светлина, и по-специално, че тя няма нищо общо с вас. Разбирате, че не вие сте го наранили, а просто сте докоснали негова стара рана. Тази гледна точка задейства във вас различна емоционална реакция. Изпитвате чувство на облекчение, разбиране и разбира се на прошка. „ О, ясно … Сега вече разбирам… Бедният човечец!”

В ТОЗИ МОМЕНТ ВИЕ ПРЕСЪТВОРЯВАТЕ МИНАЛОТО…. ИЗПЪЛВАТЕ ГО С НОВА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА ФАКТИТЕ, КОЕТО ИЗМЕНЯ ПЪРВОНАЧАЛНАТА ВИ РЕАКЦИЯ! ЗА ДА БЪДЕМ ТОЧНИ,…ТРЯБВА ДА ОТБЕЛЕЖИМ, ЧЕ ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ… ПЪРВОНАЧАЛНАТА ВИ РЕАКЦИЯ НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛА! ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ… ЕНЕРГИИТЕ НА ГНЕВА,.. ШОКА И НЕПРАВИЛНОТО РАЗБИРАНЕ СА ТРАНСФОРМИРАНИ В РАЗБИРАНЕ И ПРОШКА. Посредством взаимодействие между минало и настояще се е извършила „духовна алхимия”. Всъщност физическите факти не са толкова важни. ЧУВСТВЕНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА СИТУАЦИЯТА И ЕНЕРГИЙНАТА РЕАКЦИЯ СПРЯМО НЕЯ… ФОРМИРАТ ВАШИЯ ЖИВОТ И ВАШАТА РЕАЛНОСТ. Затова с пълно право можем да твърдим, че можете да променяте миналото, пътувайки през  времето в неговите енергии, които се нуждаят от изцеление.

Докато стоите на гарата и пътувате във времето, определен аспект от съзнанието ви все още се намира в тялото ви.  С “крайчеца на съзнанието си” може да усещате, че ръцете ви стават по-студени или че децата зад вас говорят твърде силно.

Съзнанието може да се разделя. То може да се намира на различни места едновременно. Това означава, че съзнанието може да обитава едновременно различни енергийни реалности. Това е значението на многоизмерноста. ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ НЕ Е ОГРАНИЧЕНО В ПРОСТРАНСТВОТО И ВРЕМЕТО.  Вие не сте ограничени от МИНАЛОТО И БЪДЕЩЕТО, тъй като те не са фиксирани. ТЕ СА ПОДВИЖНИ ПОЛЕТА ОТ ПРЕЖИВЯВАНИЯ. Те могат да бъдат променяни и вие можете да взаимодействате с тях от момента Сега.

Съзнанието ви е многоизмерно, макар и да си мислите, че то се намира в затвора на вашето физическо тяло. Известен ли ви е израза: „Тя е заседнала в миналото?” ТОВА СЕ КАЗВА, КОГАТО НЯКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИ НА МИНАЛОТО ДА СИ ОТИДЕ…. И ЗАТОВА СЪЗНАНИЕТО МУ Е ИЗПЪЛНЕНО С ЕМОЦИИТЕ И УСЕЩАНИЯТА ОТ МИНАЛОТО като съжаление, разкаяние или просто тъга. Този човек „не е тук”. Той е в миналото. Както и в предния пример, ТОЙ ВЗАИМОДЕЙСТВА С МИНАЛОТО ОТ МОМЕНТА СЕГА, НО НЕ ПО ОСВОБОЖДАВАЩИЯ, АЛХИМИЧНИЯ НАЧИН. Неговото тяло се намира тук и сега, но той е заседнал в миналото. За него времето е спряло, макар часовникът да тик-така и да отмерва изминаващите седмици и месеци. И всичко е така, защото ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ПРОМЕНЯ ПРЕЖИВЯВАНИЯТА СИ.

ИСТИНСКИЯТ ВЪПРОС е следният – как е възможно да усетите себе си многоизмерен по един освобождаващ и трансформиращ начин?  ВАШАТА ДУХОВНА УЧАСТ Е ДА БЪДЕТЕ МНОГОИЗМЕРНИ, МЪДРИ И ОСЪЗНАВАЩИ СЕ. Вашата съдба е да станете напълно съзнателни  многоизмерни творци. ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ВЗАИМОДЕЙСТВАТЕ с другите измерения, част от които сте, НО КОГАТО ПРАВИТЕ ТОВА СЪЗНАТЕЛНО И С ПРИЕМАНЕ, ….ВИЕ ТРАНСФОРМИРАТЕ РЕАЛНОСТТА НА ТЕЗИ ИЗМЕРЕНИЯ. КАТО ИЗТЕГЛЯТЕ ОТ ТЕЗИ ИЗМЕРЕНИЯ ЗАСЕДНАЛИТЕ ИЛИ ЗАДЪРЖАНИТЕ ЕНЕРГИИ И КАТО ГИ ЗАДЪРЖАТЕ В СВЕТЛИНАТА НА ВАШЕТО СЪЗНАНИЕ…, ВИЕ ОСВОБОЖДАВАТЕ И ИНТЕГРИРАТЕ ЧАСТИ НА ВАШИЯ АЗ И С ТОВА ПРОМЕНЯТЕ ВАШЕТО НАСТОЯЩЕ! Вътре във вас се срещат много сфери на съзнание и всъщност вие сте техния господар, който избира коя от тях да изследва. Свободни сте да пътувате във всяка от тях, бързо или бавно, далече или близо. Докато се отъждествявате с Духа вътре във вас, вие запазвате съзнанието, че сте свободни.

КОГАТО ЗАЦИКЛИТЕ В ОГРАНИЧАВАЩИ МИСЛИ ОТ РОДА НА „това е невъзможно”, „това не е разрешено”, „това няма да доведе до добро” и т.н., вие затъвате в илюзиите на разделението. ПРОЦЕСЪТ НА „РАЗВЪРЗВАНЕ” и „ОТЛЕПЯНЕ” ПРЕМИНАВА ПРЕЗ РЕДИЦА СТЪПКИ ИЛИ ЕТАПИ, КОИТО НАРИЧАТЕ…. „ВЪТРЕШНО ИЗРАСТВАНЕ”. От човешка (линейна) позиция вие „освобождавате кармата” и бавно се трансформирате в съответствие с четирите етапа на вътрешното развитие, които описваме тук. От позицията на Духа, обаче, вие просто се връщате към ВАШЕТО ЕСТЕСТВЕНО СЪСТОЯНИЕ НА БОЖЕСТВЕНО ОСЪЗНАВАНЕ.

Pamela Kribbe “The Jeshua Channelings”

 

Love&Shakti център предлага Emotional Healing Sessions – индивидуална терапия, която е ориентирана към работа с психиката и емоциите. Работи се с психологическите образи на родителите, които сме изградили вътре в себе си и влияят върху всичките ни настоящи отношения. Представата ни е субективно емоционално преживяване, което е формирано на база двойнственото възприемане на родителя. Обикновено сме едновременно нуждаещи се от него и потискани от него – т.е. това, което си мислим, идеите и рационалните обяснения и това, което усещаме, като чувство са вплетени противоречиво едно в друго! Когато сме били наранени от нещо в детството си, неприятните и болезнени спомени са изтласкани в подсъзнанието и ние реално не си спомняме някои неща и имаме представата за “щастливо” детство. Или поне ни се иска да е било такова. Да, имало е хубави моменти, но в болезнените ни спомени е блокирана голяма част от нас самите. Там сме обусловени да действаме по определен начин – умствена нагласа или модел на поведение, който ни защитава като прикрива емоцията от нараняването. Това е толкова “естествено” поведение за нас, че обикновено не го регистрираме. НАРАНЯВАНЕТО е начина по който нашите родители са спрели или ограничили естествената ни спонтанна изява като деца. Техните страхове и ограничения блокират жизнената енергия на детето и спонтанното изразяване на емоциите му. Желанията на детето стават индиректни или прикрити…  за да може то да получи това, което иска трябва да заобиколи Не-то на родителите си. Така се изкривява директната изява и невинност на детето, създава се мислене – Може-Не може…Трябва-Не трябва …Правилно-Неправилно…И Детето вече не е себе си, а се опитва да остане такова, каквото родителя го харесва и обича. Това поведение продължава да ни управлява като възрастни и да създава повтарящи се ситуации и проблеми в живота ни….и психологически и физически болести.

– ЗА ДА РАЗБЕРЕМ СЕБЕ СИ, да живеем по начин, който ни прави щастливи и удовлетворени, да ИМАМЕ нещата, които желаем и Живота, който желаем трябва да излезем от рамките на обуславянето, и да преживяваме емоциите и енергията си.

За повече информация и записване:
Любов 
Shakti – тел. 0897 40 16 20       тел. 0878 77 60 76