fbpx

Загубата на невинността на детето

Хората по природа са много чувствителни същества.

Ние сме толкова ЕМОЦИОНАЛНИ, защото ВЪЗПРИЕМАМЕ ВСИЧКО ЧРЕЗ ЕМОЦИОНАЛНОТО СИ ТЯЛО! Емоционалното тяло е като радио, което може да бъде настроено да възприема или да реагира на определени честоти. Нормалната честота на хората преди “опитомяването” е да изследва и да се наслаждава на живота; ние сме настроени да обичаме. КАТО ДЕЦА НЯМАМЕ НИКАКВО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ЛЮБОВТА КАТО АБСТРАКТНА КОНЦЕПЦИЯ… НИЕ ПРОСТО ИЗЖИВЯВАМЕ ЛЮБОВТА!!! ТЯ Е НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО СЪЩЕСТВУВАМЕ.

Емоционалното тяло има компонент, подобен на алармена система, която ни позволява да разберем кога нещо не е наред. Същото е с физическото тяло. И то притежава алармена система,  която ни позволява да разберем, когато нещо с тялото не е наред. Наричаме тази система болка. Когато нещо ни боли, то е защото нещо не е наред и трябва да разберем какво е това и да го отстраним. Алармената система на емоционалното тяло е страхът. Когато чувстваме страх, то е защото има нещо нередно. Може би има опасност да загубим живота си.

Емоционалното тяло възприема емоциите на другите, но не през очите. Ние възприемаме тези емоции през емоционалното си тяло. ДЕЦАТА ПРОСТО ИЗПИТВАТ ЕМОЦИИТЕ И ТЕХНИЯ МИСЛЕЩ УМ НЕ ГИ ИНТЕРПРЕТИРА….ИЛИ ПОСТАВЯ ПОД СЪМНЕНИЕ. Затова децата приемат определени хора, а други отхвърлят. Когато те не се чувстват уверени в някого, те го отхвърлят, защото те могат да почувстват емоциите, които този човек излъчва. Децата лесно могат да усетят когато някой е ядосан и алармената им система генерира малко страх, който казва: “Стой далеч.” И те следват инстинкта си – стоят надалеч.

НИЕ СЕ НАУЧАВАМЕ ДА ПРОЯВЯВАМЕ СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНОСТ СПОРЕД….ЕМОЦИОНАЛНАТА ЕНЕРГИЯ В НАШИЯ ДОМ…И В ЗАВИСИМОСТ ОТ НАШАТА ЛИЧНА РЕАКЦИЯ СПРЯМО ТАЗИ ЕНЕРГИЯ. Ето защо всеки брат или сестра реагират различно съобразно това как те се учат да се защитават и да се адаптират към различните обстоятелства. Когато нашите родители непрекъснато се борят, когато има  дисхармония, липса на респект и лъжи, ние се научаваме да следваме техния емоционален модел, дори да ни казват да не бъдем такива и да не лъжем, емоционалната енергия на нашите родители, на цялото семейство, ще ни накара да възприемаме света по подобен начин.

ЕМОЦИОНАЛНАТА ЕНЕРГИЯ, КОЯТО ЖИВЕЕ В НАШИЯ ДОМ…ЩЕ НАСТРОИ ЕМОЦИОНАЛНОТО НИ ТЯЛО НА ТАЗИ ЧЕСТОТА. Емоционалното тяло започва да променя своята настройка и това вече не е нормалната настройка на човешкото същество. НИЕ ИГРАЕМ ИГРАТА НА ВЪЗРАСТНИТЕ, играем играта на външния сън, И ГУБИМ. ГУБИМ…НАШАТА НЕВИННОСТ,… НАШАТА СВОБОДА, …НАШЕТО ЩАСТИЕ, НАШАТА СКЛОННОСТ ДА ОБИЧАМЕ. НАСИЛЕНИ СМЕ ДА СЕ ПРОМЕНИМ И ДА ВЪЗПРИЕМАМЕ ДРУГ СВЯТ, друга реалност, реалността на несправедливостта, реалността на емоционалната болка, реалността на емоционалната отрова. Добре дошли в ада – ада, сътворен от хората, който е сънят на Планетата. Нас ни посрещат с добре дошли в този ад, но ние не сме го изобретили лично. Той е бил тук, преди ние да се родим.

КОГАТО СТЕ МАЛКИ ДЕЦА…НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗБИРАТЕ В КАКВО ДА ВЯРВАТЕ И В КАКВО ДА НЕ ВЯРВАТЕ. Съдия и жертвата се основават на всички тези фалшиви вярвания, които не сте избирали. Когато тази информация е стигнала до ума ти, ти си бил невинен. Вярвал си във всичко. Системата от вярвания ти е вкарана като програма от външния сън. Толтеките наричат тази програма паразит.  Паразитът са всички тези вярвания, които ви  карат да страдате. Тези вярвания са толкова силни, че години по-късно, когато се сдобиете с нови представи и идеи и се опитате да вземете собствени решения, откривате, че тези вярвания все още контролират живота ви.

Понякога малкото дете във вас излиза навън – истинският ви аз, който е останал на възраст 2 – 3 години. Живеете за момента и се забавлявате, но има нещо, което ви дърпа назад. Нещо във вас смята, че не си струва да се забавлявате толкова много. Един вътрешен глас ви казва, че щастието ви е прекалено много, за да бъде истина,  че не е правилно да бъдете толкова щастливи. Цялата вина, всички обвинения, цялата емоционална отрова в емоционалното ви тяло ви дърпат назад в света на драмата.

Паразитът се разпространява като болест от нашите деди към нашите родители, към нас и след това ние я предаваме на децата си. Ние вкарваме всички тези програми в нашите деца по начина, по който дресираме кучетата. Хората са опитомени животни и това опитомяване ни вкарва в съня за ада, където живеем в страх. Преди да се сдобием с паразита, ние се наслаждаваме на живота, играем, щастливи сме като малки деца. Но след като целият този боклук е вкаран в ума ни, ние повече не сме щастливи. Научаваме се да бъдем “правите” и да обвиняваме всеки друг, че не е прав. Необходимостта да бъдем прави е резултат от опита ни да защитим образа, който се опитваме да проектираме навън. Ние трябва да наложим нашия начин на мислене, не само на другите хора, но дори и на самите себе си.

Ако се опитваме да осъзнаваме нещата, лесно можем да проумеем защо взаимоотношенията не вървят – с родителите, с децата, с приятелите, с партньора ни и дори със самите себе си. Защо взаимоотношението със себе си не е успешно? Защото сме наранени  и сме изпълнени с цялата тази отрова,  с която едва се справяме. Изпълнени сме с отрова, защото израстваме с един перфектен образ, който не е истински, който не съществува…Научаваме се да отричаме и да отхвърляме себе си. Никога не сме достатъчно добри, или достатъчно прави, или достатъчно чисти, или достатъчно здрави според всичките вярвания, които имаме. Винаги има нещо, което съдията не може да приеме или да прости. Ето защо отхвърляме нашата човешка природа. Ето защо никога не заслужаваме да бъдем щастливи. НИЕ ПРИТЕЖАВАМЕ МНОГО ВИСОКО НИВО НА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС САМИТЕ СЕБЕ СИ, ..ПОРАДИ ТОЗИ ПЕРФЕКТЕН ОБРАЗ…. Когато отхвърляме и съдим себе си, определяме се за виновни и се наказваме толкова много. Вие вече не сте деца и ако имате отношения, в които се злоупотребява, то е защото вие приемате тази злоупотреба, защото вярвате, че я заслужавате!

“Овладяване на любовта”  – Дон Мигел Руис

 

Представяме ви първата лекция пред широката публика на Любов Shakti на тема: “Емоциите – преход от съзнанието на вътрешното дете към съзнанието на зрелия родител”. 
Лекцията бе представена на “Фестивала на здравето, с мисъл за децата”, който се проведе в Пловдив. Ще чуете и ще бъдете докоснати, ще видите и ще бъдете провокирани. Новото послание е вече тук. Новото познание е близо до вас….

Емоциите: връзката дете – родител

Love&Shakti център предлага Emotional healing sesion – индивидуални сесии за разкриване на дълбоко вкоренени психо-емоционални модели на поведение от детството, които управляват енергията ни в настоящият момент!

За повече информация и записване:
Любов 
Shakti – тел. 0897 40 16 20       тел. 0878 77 60 76


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/selftran/public_html/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94