fbpx

БОЛЕСТ и ЗДРАВЕ

БОЛЕСТ И ЗДРАВЕ – това е темата, която рано или късно идва в живота на всички хора!!!

Първо искам да кажа нещо за това какво всъщност представлява болестта. Всички заболявания имат духовен произход. Ще ви обясня това, като направя разграничение между различните тела, които притежавате. В добавка към физическото тяло, което е видимо за всички, вие имате също и емоционално тяло, както и ментално тяло, и още едно, което може да се нарече духовно тяло.

БОЛЕСТТА ЗАПОЧВА ОСНОВНО  В ЕМОЦИОНАЛНОТО ТЯЛО. Оттук водят началото си определени блокажи, които после се проявяват на материален план във физическото тяло. Често различни убеждения, които идват от менталното тяло, допринасят за развитие на емоционални блокажи и по този начин за проява на болестта. Говоря ви за дълбоко вкоренени разбирания или мисловни модели. Често това са схващания за това кое е правилно и кое е погрешно за вас самите. ПРЕЦЕНКИТЕ МОГАТ БУКВАЛНО ДА СЪЗДАДАТ БЛОКАЖ ВЪВ ВАШАТА ЕМОЦИОНАЛНА ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА. На онези места, където възникват блокажи и емоционалната енергия не може да тече свободно, в аурата се вижда нещо като тъмно петно. Тази тъмна енергия може да заседне в тялото. Не е задължително да стане точно така, тъй като този процес изисква определено време, което дава достатъчно възможности нещата да бъдат върнати към баланс на емоционално ниво, преди да се прояви самата болест.

ОБИКНОВЕНО емоциите ви казват къде вашата енергия е блокирана и когато обърнете внимание на тяхното послание и го вземете предвид, блокажът се освобождава. Например, вие МОЖЕТЕ ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ЯДОСАНИ ИЛИ РАЗСТРОЕНИ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ТРЯБВА ДА ВЪРШИТЕ НЕЩО ОПРЕДЕЛЕНО – АКО ПОГЛЕДНЕТЕ ТЕЗИ ЕМОЦИИ ПО-ОТБЛИЗО, ТЕ ЩЕ ВИ КАЖАТ, ЧЕ СЕ НАСИЛВАТЕ ДА ПРАВИТЕ НЕЩА, КОИТО НЕ ВИ УТВЪРЖДАВАТ ИСТИНСКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОВА …КОИ СТЕ И КАКВИ ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ! Но, ако систематично игнорирате гнева си и се насилвате да правите неща, които не са ви приятни, тогава емоцията потъва в дълбочина, така да се каже. Тя излиза от полето на вашето осъзнаване и се изразява чрез физическото ви тяло. Потиснатата емоция е енергия, която иска да бъде чута от вас. Когато се изразява чрез тялото, тя се проявява като физическо оплакване.

КАТО ЦЯЛО, ФИЗИЧЕСКОТО ОПЛАКВАНЕ ИЛИ ЗАБОЛЯВАНЕ ПОКАЗВА, ЧЕ ВЪВ ВАС ИМА ЕМОЦИЯ, КОЯТО ИЗОБЩО НЕ ОСЪЗНАВАТЕ. ФИЗИЧЕСКИТЕ СИМПТОМИ Я ПРАВЯТ ВИДИМА ЗА ВАС НА ДРУГО НИВО и по този начин те фактически ви помагат да осъзнаете блокажа. По такъв начин физическите симптоми или болките представляват езикът на душата. Душата жадува за пълноценна комуникация между всичките й части. Тя се чувства щастлива, когато има свободно протичане на енергията и непрекъснато обновление на всичките й аспекти. БЛОКАЖИТЕ ПРЕЧАТ НА ЕНЕРГИЯТА ДА ТЕЧЕ СВОБОДНО И ТОВА ДЕПРЕСИРА ДУШАТА!

ТАКА болестта притежава функцията на индикатор, който показва в кои сфери имате нужда от лечение. Въпреки че болестта изглежда като нещо негативно, в смисъл, че всичките нейни симптоми и болки ви безпокоят, ключът към нейното разбиране е да я интерпретирате като послание или знак. По този начин за вас ще е по-лесно да взаимодействате с нея, вместо да й се противопоставяте.

ВИНАГИ, КОГАТО СТЕ СИЛНО АФЕКТИРАНИ ЕМОЦИОНАЛНО, ….ВИЕ ТРЯБВА ДА ОТКРИЕТЕ ПРИЧИНАТА И ЗНАЧЕНИЕТО НА ТОВА СЪСТОЯНИЕ! Ако останете в тишина и започнете да слушате внимателно, душата ще ви каже. Ако се противите или отричате емоциите си, душата ще започне да ви говори чрез вашето тяло. Тялото е интелигентно същество, високо отговорно не само за материалните неща (като храна и течности), които приемате, но и за емоциите, чувствата и мислите, които имате. Тялото е предназначено да бъде комуникатор.

Как можете да се научите да разбирате езика на душата, когато тя изразява себе си чрез тялото под формата на болест? В момента, в който болестта започва проявлението си, може да не е много ясно какво съобщение иска да ви предаде. Всъщност, вие систематично и продължително сте отричали емоцията, която тя представлява, затова по правило, за вас не е видно какво иска да ви каже болестта. Разбирането на духовната причина за болестта е процес – едно тихо вътрешно пътуване, при което вие постепенно възстановявате процеса на комуникация. Първоначалната реакция към болестта най-често е отричане и съпротива. Бихте предпочели болестта да изчезне колкото се може по-бързо, защото тя ви плаши. Страхувате се от провал, спад, несъвършенство, а накрая и от смъртта. Паниката, която ви обхваща, когато се изправите пред физическо изпитание или болест, не ви позволява да се отворите за нейната по-широка перспектива. Можете да видите болестта в друга светлина и да я преживеете като предвестник на промяна и покана да се завърнете към нещо ценно, което сте изгубили.

ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ  “ЗНАКОВАТА ФУНКЦИЯ” НА БОЛЕСТТА и да си взаимодействате с нея, за вас много важно е да приемете симптомите и болките, които се проявяват в тялото ви: казвайки „да”и приемайки състоянието на физическото си тяло в желанието си да чуете езика на душата чрез него, всъщност вече наполовина сте решили въпроса. ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ НЕ Е САМАТА БОЛЕСТ, А ТОВА, КОЕТО ТЯ ПРЕДСТАВЛЯВА ИЛИ….СКРИТИТЕ БЛОКАЖИ. Болестта, така да се каже, ви говори продължително и ви принуждава да ВИДИТЕ БЛОКАЖА, КОЙТО ЛЕЖИ В ОСНОВАТА Й.  АКО СТЕ В СЪСТОЯНИЕ НА СЪПРОТИВА, ГНЯВ ИЛИ ОТЧАЯНИЕ, ТОГАВА НЕ БИХТЕ МОГЛИ ДА ЧУЕТЕ това, което ви казва увредената функция на организма. Често получавате и някои специфични сигнали. Например, излизането на тялото от строя показва, че трябва да оставите някои от своите задължения, да прекарате повече време в уединение със себе си, да сте по-малко активни и по-внимателни към своите нужди. Въпреки че все още не знаете как да тълкувате физическото си състояние на духовно равнище, много често поведението, което заболяването ви налага, дава известна насока. ОГРАНИЧАВАНЕТО ВИ В ОПРЕДЕЛЕНИ ОБЛАСТИ хвърля светлина върху неща, които преди това са били в сянка.


КАКВА Е ВАШАТА СПОСОБНОСТ ДА БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВИ И ВНИМАТЕЛНИ КЪМ СЕБЕ СИ? МОЖЕТЕ ЛИ НАИСТИНА ДА СЕ ГРИЖИТЕ ДОБРЕ ЗА СВОИТЕ ФИЗИЧЕСКИ И ЕМОЦИОНАЛНИ НУЖДИ?!

Болестта винаги повдига тези въпроси, като посрещането и приемането на емоциите, които те предизвикват, е част от оздравителния процес. ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ ИСТИНСКИЯ ОЗДРАВИТЕЛЕН ПРОЦЕС, ТРЯБВА ДА КАЖЕТЕ “ДА” НА ВСИЧКО ТОВА : БОЛКАТА, НЕУДОБСТВОТО, БЕЗПОКОЙСТВОТО, НЕСИГУРНОСТТА И ГНЕВА!!!  Те идват при вас, за да бъдат излекувани, и не са нещо, което трябва да премахнете от пътя си колкото може по-бързо. Не е случайно, че идват в живота ви точно сега. Ако не обръщате внимание на езика на тялото и продължавате да се противопоставяте на болестта, ще ви е трудно да достигнете до духовното значение и смисъла на заболяването. Има твърде много гняв и страх, които ви заобикалят. Можете да получите истинска свобода, само когато се изправите лице в лице с болестта, болката и неудобството, както и с вашите чувства на страх и възмущение.

Във вашето общество не е приета близостта със собственото тяло и не се смята за естествено да разговаряте с него като същество, което заслужава любов и уважение. В обществото ви има много идеализирани образи за това как трябва да изглежда тялото, какво изискват здравето и добрата форма, какво трябва и какво не трябва да ядете и пиете. Има всякакви правила и стандарти за дълъг и здравословен живот.

НО ВСИЧКИ ТЕЗИ ИДЕАЛИЗИРАНИ КАРТИНИ НЯМАТ ВРЪЗКА С ПЪТЯ НА ДУШАТА, КОЙТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНДИВИДУАЛЕН. Затова, ако искате да откриете истината за което и да е заболяване, болка или неразположение, което изпитвате в тялото си, вие трябва да се настроите по много фин начин, като изоставите всички общи и нерядко изкуствени правила и стандарти. От вас се иска да се освободите от всички тези външни стандарти и да потърсите вашата собствена истина дълбоко в себе си.

ТОВА Е ГОЛЯМО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ВАС, ТЪЙ КАТО СТРАХЪТ И ПАНИКАТА, които ви обхващат в случай на заболяване, ВИ КАРАТ МНОГО БЪРЗО ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ВЪНШНИ ФАКТОРИ. Вие търсите външни лица за съвет и утеха, без значение дали това е професионален лекар или експерт в алтернативното лечение. ВЪПРОСЪТ Е  В ТОВА, ЧЕ ПОРАДИ СТРАХА СИ, ВИЕ ИМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ОТГОВОРНОСТ И ЧАСТИЧНО ДА Я ПРЕХВЪРЛИТЕ НА НЯКОЙ ДРУГ. Разбира се, няма нищо лошо в това да чуете професионален съвет и често дори е разумно да го направите. Но винаги трябва най-напред да го разгледате вътре в себе си и да го прецените в собственото си сърце. Почувствайте дали съветът резонира с вашия усет или не. Единствено вие сте истинските създатели на вашия живот и господари на вашите тела. В най-дълбокия смисъл на думата, вие сте създателите на собствените си тела.

ПАМЕЛА КАРИБЕ

Love&Shakti център предлага индивидуални сесии по РЕБАЛАНСИНГ – РАБОТА С ДИСКОМФОРТА И ФИЗИЧЕСКАТА БОЛКА В ТЯЛОТО И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИЗНАЧАЛНАТА ХАРМОНИЯ И БАЛАНС В ТЯЛОТО, УМА И ЧУВСТВАТА НА ЧОВЕКА. Динамична работа с тялото за освобождаване на блокираната енергия и възвръщането на спонтанните движения .

За повече информация и записване:
Любов
Shakti – тел. 0897 40 16 20       тел. 0878 77 60 76


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/selftran/public_html/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94