fbpx

Откритост и истина във взаимоотношенията

Неискрените хора си представят, че всички други са неискрени. Те проектират собствените си вярвания върху всичко, както болните очи виждат само болести.
Но истинските успехи в бизнеса, както и прекрасните, радостни връзки, които обогатяват живота ви винаги се основават на искреност.
За много хора е трудно да са открити във взаимоотношенията си….
Познавам хора, чиято най-висока ценност е да избягват конфликт…. Преди да кажат каквото и да било, те на ум го редактират и проверяват, за да са сигурни, че е напълно невъзможно да обидят някой. Това ги прави още по-невротични и уплашени и ги зацикля във взаимоотношенията им.
Други пък са възпитани да вярват, че не е учтиво да не си съгласен и затова избягват спорни теми като политика, религия и т.н.  Така че никога никой не обиждат.  Само, че стават скучни до полуда. И в крайна сметка никой им няма доверие.
Първото предизвикателство, пред което съм изправен при нови взаимоотношения, независимо дали лични или професионални е да накарам другата страна да разбере, че искам истината. Най-високата ми ценност във взаимоотношенията е откритостта и истината. Искам ти да си искрен с мен и имам нужда да зная, че аз мога да съм искрен с теб. В градивните, работещи връзки всяка страна има безопасно пространство, в което може да вземе и да даде обратна връзка. Това е партньорство за израстване в пътуването, наречено живот.

От друга страна, има хора, които просто казано, не винаги ви мислят доброто. Може да са конкуренти, които се опитват да ограничат бизнеса ви, просто завистливи и злобни хора или хора, които още не са разрешили конфликтите с майка си. Отново, най-добрият начин да се отнасяте с тях е да им кажете истината. Това може да означава да им кажете, че искате повече да ви уважават в бъдеще, просто да ги уведомите, че вече не им се доверявате и не искате да работите с тях или да им кажете да се разкарат от живота ви завинаги.

Ако излезете от обществените норми и разбирания за връзките и живеете в истина – удивително е да видите какви страхотни хора може да привлечете и каква стойност и радост и за двете страни ще донесе една такава връзка.

Ранди Гейдж