Нашият гняв – наш двигател

За вулкана вътре в нас!

Всеки от нас носи вулкан в себе си. Този вулкан е неговия гняв! Всеки от нас малко или много изразява своя гняв! Но всеки от нас бива възпиран да го изрази. Защото ще бъде некомфортно на хората около него, на родителите му, на близките му. Но какво прави този гняв, къде изчезва, къде се крие. Заради нараняванията ни в миналото, този гняв е голям, той е огромен, но ни е забранен. Забранено ни е да го изразим, да го пуснем, да го покажем, а той е част от нас. Както радостта е част от нас, както любовта е част от нас. Но тази забрана е опасна, опасна е защото този неизразен гняв бушува в нас, той ни причинява болести, той ни състарява, той ни убива. Този погълнат гняв трябва да се изведе, да се релаксира, защото освен болестите по тялото, той предизвиква и нападения от вън. А тези нападения от вън идват от собствения ни гняв. Гнева трябва да е на повърхността, той трябва да е релаксиран, с него трябва да се работи, за да се изведе от тялото. Той е нашата движеща сила. Той е нашата защита. Без гнева ни, няма кое да ни движи напред, нямаме двигател, без него ние просто съществуваме!

OSHO Динамична медитация е единствената медитация, чрез която ние можем да се свържем с гнева си, да го изразим, да го релаксираме, контролирано, чрез нейната структура.

Да направим нашият гняв, наш двигател!

OSHO Активните медитации ни дават пространство, в което да изразим себе си, да излезем от обусловения начин на мислене и да бъдем по-истински и живи. Да се радваме повече на всичко и всички, и най-вече повече вътрешно усещане за любов , щастие и приемане на себе си, такива каквито сме!

Ако нямаме време за това – За какво ни отива времето? За мислене?
Ако имаме по-важни неща от това – Кой определя кое е важно и кое не?
Ако сме твърде уморени за това, ако твърде много ни мързи -Кой ни говори?
Ако не виждаме смисъл и какво общо има това лично с нас – Кое има общо с нас наистина – всичко външно и нищо вътрешно?

OSHO Динамична медитация се провежда всяка сутрин!

Facebook Twitter Email