fbpx

Вътрешното чувство има своя собствена валидност!

В обществото има едно ДЪЛБОКО ОЧАКВАНЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ДЪРЖИШ ТОЧНО КАТО ДРУГИТЕ. В момента, в който постъпиш малко по-различно, ставаш странник, а хората много се страхуват от странниците. Хората винаги искат да са в тълпа, в която да си паснат. В момента, в който се държиш различно, цялата тълпа става подозрителна: НЕЩО НЕ Е НАРЕД!!…Те те познават и могат да видят промяната. Те са те познавали, когато не си се приемал, а сега изведнъж…виждат, че ти приемаш себе си!!!
В ТОВА ОБЩЕСТВО НИКОЙ НЕ ПРИЕМА СЕБЕ СИ. ВСЕКИ СЕ ОСЪЖДА. ТОВА Е НАЧИНЪТ НА ЖИВОТ НА ОБЩЕСТВОТО: ОСЪЖДАЙ СЕБЕ СИ!? И АКО НЕ ОСЪЖДАШ СЕБЕ СИ…АКО ТИ СЕ ПРИЕМАШ…ТИ СИ ОТПАДНАЛ ОТ ОБЩЕСТВОТО. А обществото няма да търпи никой, който изпада от стадото…

За да бъдеш индивидуалност имаш нужда да стъпиш на възможно най-голямото безстрашие: “НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ПРОТИВ МЕН. ТОВА, КОЕТО Е ВАЖНО, Е … ЧЕ МОЯТ ОПИТ Е ВАЛИДЕН. ГЛЕДАМ ВАЛИДНОСТТА НА МОЯ ОПИТ – ДАЛИ ПРОСТО ПОВТАРЯМ ДУМИТЕ НА НЯКОЙ КАТО ПАПАГАЛ, …ИЛИ ИЗТОЧНИКЪТ НА МОИТЕ ДУМИ Е СОБСТВЕНИЯТ МИ ОПИТ. Ако е собственият ми опит, тогава и целият свят да е на обратното мнение, ТОГАВА ПАК АЗ СЪМ ПРАВ, А ТЕ ГРЕШАТ. Това е без значение, АЗ НЯМАМ НУЖДА ОТ ТЕХНИТЕ ГЛАСОВЕ, ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ПРАВ. Само хората, които носят мненията на другите….имат нужда от подкрепата на другите.”

Но, до сега човешкото общество е функционирало по такъв начин. Ето така те държат в стадото. Ако те са тъжни.. и ти трябва да си тъжен. Ако те са нещастни …и ти трябва да си нещастен. Каквито са те….и ти трябва да си същият. РАЗЛИКА НЕ СЕ ДОПУСКА, ЗАЩОТО В КРАЙНА СМЕТКА РАЗЛИКАТА ВОДИ ДО ВЪЗНИКВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОСТИ, НА УНИКАЛНОСТ, а обществото много се страхува от индивидуалности, от уникалност…Това означава, че някой е станал независим от тълпата, че ни най-малко не го е грижа за тълпата.

“”ЕДНО МОМЧЕ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ЧЕШЕЛО ПО ГЛАВАТА. БАЩА МУ ГО ПОГЛЕДНАЛ ЕДИН ДЕН И ПОПИТАЛ:
– СИНЕ, ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ЧЕШЕШ ПО ГЛАВАТА?!
– АМИ – ОТГОВОРИЛО МОМЧЕТО – ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНО АЗ ЗНАМ, ЧЕ МЕ СЪРБИ! “””

Това е вътрешно чувство!!!…САМО ТИ ЗНАЕШ!!! Никой друг не може да знае. Това не може да се наблюдава отвън. Когато имаш главоболие, само ти знаеш не можеш да го докажеш! Когато си щастлив – само ти знаеш…не можеш да го докажеш! Не можеш да го поставиш на масата всеки да го види, да му направи дисекция, да го анализира!
Всъщност, вътрешното чувство е толкова вътрешно, че дори не можеш да докажеш, че съществува!!! Ето защо, науката НЕПРЕКЪСНАТО го отрича, но това отричане е нечовешко. Дори и ученият знае, че когато почувства любов, той има едно вътрешно чувство! НЕЩО ИМА!!! Това не е някакъв предмет, някакъв обект, и не е възможно да се покаже на другите – НО ВЪПРЕКИ ТОВА, ГО ИМА!!

ВЪТРЕШНОТО ЧУВСТВО СИ ИМА СВОЯ СОБСТВЕНА ВАЛИДНОСТ! Но поради научното образование, хората са загубили вяра в своето вътрешно чувство! ТЕ СЕ ОСЛАНЯТ НА ДРУГИТЕ. ТОЛКОВА МНОГО ЗАВИСИШ ОТ ДРУГИТЕ, ЧЕ АКО НЯКОЙ ТИ КАЖЕ : “ИЗГЛЕЖДАШ МНОГО ЩАСТЛИВ” …ЗАПОЧВАШ ДА СЕ ЧУВСТВАШ ЩАСТЛИВ!! Ако 20 човека решат да те направят нещастен…те могат да те направят нещастен!!! Просто трябва да повтарят цял ден, винаги когато ги срещнеш : ” Изглеждаш много нещастен, много тъжен…Каква е причината?! Да не би някой да е умрял или нещо такова! И ТИ ще започнеш да подозираш..толкова много хора ти казват, че си нещастен, че сигурно си такъв!? ТИ ЗАВИСИШ ОТ МНЕНИЯТА НА ХОРАТА. ТОЛКОВА МНОГО СИ ЗАВИСИЛ ОТ МНЕНИЯТА НА ХОРАТА, ЧЕ СИ ЗАГУБИЛ ВСИЧКИ СЛЕДИ, НА СВОЕТО ВЪТРЕШНО ЧУВСТВО! Това вътрешно чувство, трябва да се преоткрие, защото всичко, което е прекрасно, …всичко, което е добро…и всичко, което е божествено може да се почувства само с вътрешното чувство!!

СПРИ ДА СЕ ВЛИЯЕШ ОТ МНЕНИЯТА НА ХОРАТА. ПО-СКОРО, ЗАПОЧНИ ДА СЕ ВГЛЕЖДАШ…ПОЗВОЛИ НА ТВОЕТО ВЪТРЕШНО ЧУВСТВО ДА ТИ КАЗВА НЯКОИ НЕЩА!!! ДОВЕРЯВАЙ МУ СЕ…АКО МУ СЕ ДОВЕРИШ, ТО ЩЕ ИЗРАСТВА…АКО МУ СЕ ДОВЕРЯВАШ, ЩЕ ГО ПОДХРАНВАШ, ТО ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-СИЛНО….

ОШО – “ЗА СМЕЛОСТТА”

 

Love&Shakti център предлага индивидуални консултации, работа в група и уъркшопи с фокус Емоционално изразяване и Работа с чувствата. Подходът към всеки е индивидуален, дори в рамките на групата.

За повече информация и записване:
Любов
Shakti – тел. 0897 40 16 20       тел. 0878 77 60 76


Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/selftran/public_html/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94